понеділок, 18 березня 2024 р.

Свято-конкурс «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів»

 Кобзареве слово вічне!..

Під таким гаслом у Станьківській гімназії відбулося свято-конкурс «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів». Це свято особливе, тому що воно зі сльозами на очах, тому що шевченківське слово в наш час відродилося та засяяло по-новому: зі скорботою, трагедією, надією. У заході взяло участь 11 конкурсантів, які є справжніми поціновувачами та знавцями поетичного слова й невмирущого голосу Великого Кобзаря. Вони продемонстрували свої акторські та декламаторські здібності, дали змогу кожному відчути тяжку долю Велета духу, полинути у світ шевченківської поезії. Кожен учасник конкурсної програми декламував вірш Т .Шевченка й вплітав у символічний вінок вдячності та вічної шани нашому Пророку.
На слова Тараса Шевченка лунали неперевершені музичні композиції, які змусили глядачів проникнутися величчю й трагізмом постаті Великого Кобзаря.
Окрасою заходу була майстерно виконана гімназистами ілюстративна виставка "Україна та природа у творах Тараса Шевченка", яка полонила серця глядачів, наповнила душі теплом Шевченкового слова.
Яскравою обкладинкою заходу став книжковий вернісаж "Кобзарі".
Рівень майстерності виконання поезій та акторське мистецтво конкурсантів визначало висококомпетентне журі. Відбулася церемонія нагородження переможців.
Тож читаймо й перечитуймо Шевченкове слово, вивчаймо його творчість, станьмо гідними його заповідей і мрій!









Немає коментарів:

Дописати коментар