пʼятниця, 30 квітня 2021 р.

 Третій день "День психолога(синій та жовтий колір)":

1.Мандали «Кольорова писанка»
2.Арт-терапія «Великодні дерева» (створити святковий настрій на подвір’ї закладу).День видався цікавим та насиченим,але найбільші емоції викликали прикрашанні дерева писанками.
Чи не найпоширенішою прикметою Великодня є яйце, знак відродження всього живого, пробудження. І пов’язане воно з Воскресінням Христовим дуже давно. З переказів дізнаємося, що коли Марія Магдалина пішла з проповіддю світом, то римському імператорові Нерону, мучителеві християн, принесла крашанку й привітала його словами «Христос Воскрес!» Нібито відтоді яйця на Великдень фарбують і називають крашанками. А коли майстри наносять на них візерунки, розписують їх, то такі яйця називають писанками. Є іще крапанки і шкрябанки. У кожного майстра візерунок – то певні його роздуми, окрема мова, загадковий текст про щось, який може залишатись не до кінця розгаданим навіть тим, хто вивченню писанок присвятив усе життя.
Мандала — це геометричний символ складної структури, який інтерпретується як модель Всесвіту, «карта космосу», вираження усього.






Немає коментарів:

Дописати коментар